Bonevoks og voksbehandling af træ og trægulve har været benyttet som en perifer gulvbehandling i de sidste mange år. I gamle dage anvendte man gentagne gange bonevoks som gulvbehandling idet valg som olie og lak ikke fandtes på dette tidspunkt. Den ny overflade gav et stort gulvarbejde med den uundværlige vedligeholdelse.

Hvad er Bonevoks og gulvvoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Bonevoks anvendes ikke kun på trægulve men også andre typer gulve, såsom natursten, linoleum o.l.

Hvad er bonede trægulve?

Voksbehandling er en gulvbehandling som forlanger betydelig arbejde. Den glansfulde og yndige overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer voksen med ekstrem høj hastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig gulvpolering. High Speed gulvpolering benyttes som interval gulvvedligeholdelse.

Buffer gulvmaskine og voksning?

Buffer er en højhastigheds poleringsteknik, der er meget effektfuld og tidsrøvende. De spejlblanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffer poleringen opvarmer voksen, som derpå blank poleres. Denne måde giver en bestandig, glansfuld og rengøringsvenlig overfladebehandling.

Gulvvoks og voksning

Voksning og boning stiller store krav og er temmelig tidsrøvende. Denne overflade udføres typisk kun på pladser med tjenestefolk eller ansatte med viden og efaring indenfor denne fremgangsmåde, herunder på slotte og herregårde. Dette unikke virkefelt er lige ved at være glemt og på voldsom tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludning?

Ludbehandling bruges herudover ved gulvvoks samt voksning. Her påføres gulvoverfladen en ludvoks der skaber en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri finish. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er desforuden en gulvbehandling der sjældent benyttes, men er hensigtsmæssig til naturlige og lyse parket og plankegulve.

Alternativer til gulvvoks og voksbehandling

Lak og gulvolie er gode alternativer til bonevoks og voksbehandling. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse gulvbehandlinger kan desforuden poleres og blankes op.

Skriv eller ring gerne for yderligere fakta om voksbehandlede gulve af træ.

Ring nu