Trappeslibning og slibning af trapper udføres normalt når der udføres slibning af trægulve. Som ved gulvafslibning kan trapper med trætrin afslibes og blive smukke som nye påny.

Trappeslibning

Hvad er prisen på

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. m2 end gulvslibning, og derfor udregnes prisen pr. trappetrin og ikke pr. m2. Der er forskellige processer til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner ofte mellem:

  • Indendørs trapper
  • Kældertrapper, hovedtrapper og bagtrapper
  • U trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle former trapper i træ kan afslibes. Den lille forkant samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, sidestykker, mellemstykker og gerichter mm.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i et hjem, såsom et hus eller en ejerlejlighed. Hvor til gengæld en trappeopgang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der tidligere har været efterbehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper laves med en mindre gulvslibemaskine, og iøvrigt efter helt samme principper som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af bræddegulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trætrapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af trappefladen. Der startes ud med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den nuværende efterbehandling. Herpå slibes der med finere og finere sandkorn, indtil finishen er acceptabel.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver lidt mere end en almen gulvafslibning. Det skyldes at der anvendes mindre maskiner, med minimal sugekapacitet. Efter slibningen støvsuges alle vandrette overflader, hvorfor mængden af støv vil bære meget lidt.

Skal en trappe overfladebehandles?

Umiddelbart efter slibningen, må der udføres en behandling efter ønske. Her vil du kunne vælge imellem lak, olie, lud for eksempel med hvidpigment. Hvid olie, hvid lud, og hvid lak er afholdte løsninger til enhver bolig. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på afslibning af trapper og trappeslibning afhænger af trappens størrelse og karakter samt hvilken efterbehandling der vælges. Indhent billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

Ring nu