Sæbebehandling

En sæbebehandling af trægulve er en gulvbehandling som beskytter gulvet og gør det smudsafvisende og let at rengøre. Et sæbebehandlet trægulv skal løbende vaskes med sæbe for at vedligeholde behandlingen.

Hvorfor sæbebehandling?

Det der forståes ved sæbebehandling er ganske enkelt sæbevask. Sæbebehandling ImageNår trægulvet er afslebet og eventuelt fået en ludbehandling så kan man med fordel sæbebehandlet for at få en beskyttende overflade. Med sæbebehandling skal gulvet mættes sæbe, så man efter nogen tid tydeligt kan mærke, hvordan træets ru overflade bliver behagelig at røre ved og gå på. Ved daglig brug af gulve mindskes slidlaget, som så genopbygges ved sæbebehandling.

Fordele ved sæbebehandling

Sæbebehandling bruges til pleje og vedligeholdelse af gammelt, ludbehandlet og ubehandlede trægulve, som trænger til en renovering eller opfriskning. De første gange gulvet  vaskes er det en god idé at bruge en god fed blanding for at mætte træet effektivt. Efter mange gange med sæbevask fåes den eftertragtede hvidskurede patina som med tiden får en meget lys og hvidgrå nuance, samtidig med at der opbygges en beskyttende overflade som afskyer væske og andet smuds.

Sæbespåner eller specialsæbe

I Image of Sæbebehandlingde fleste supermarkeder kan man købe en specialsæbe til trægulve, som finde i natur eller med hvidpigment. De markedsføres under navne som Probat, Faxe og TripTrap, og er et godt alternativ til sæbespåner.  I mange generationer har sæbespåner været brugt til gulvvask og særdeles god til at mætte og matte ubehandlede og ludbehandlede trægulve, så de får en slidstærk overflade der ikke er så modtagelig for smuds og snavs. Ved almindelig gulvvask bruges ca. 1 dl. sæbespåner til 10 liter varmt vand. Ved de første gange med gulvvask kan doseringen med fordel forhøjes til ca. 2 dl. sæbespåner til 10 liter varmt vand.

Ring nu