Sæbe og sæbebehandling af plankegulve og parket udføres. I fald du ønsker et smukt parket med et naturligt look og patina, er sæbebehandling en fin overflade løsning. Lud og ludbehandling udføres udmærket med sæbe og sæbebehandling, for et lyst udseende. Parketten vaskes systematisk, så den holdbare effekt sikres, bedst én gang om ugen.

Hvordan udføres sæbebehandling?

Til sæbebehandling af plankegulve bruges en gulvsæbe, som er tilpasset til gulvvask. Enten som færdigblandet gulvsæbe eller som sæbespåner der udrøres i lunkent vand. På nyslebne og ubehandlede bræddegulve bruges en mere tyk sæbeblanding indtil gulvet er grundmættet med sæbevask. Et pankegulv eller parket der sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 3 – 5 gange vask. Plankegulvet eller parketgulvet skal være godt tørt imellem hver gulvvask. Brug anvisningerne på dunken og vær specielt opmærksom på vaskeretning, blandingsforhold samt tørretid.

Gulvsæbe eller sæbe?

Overfladeløsningen anvendes på ludbehandlede og ubehandlede parket. Fordelen ved ludning af gulve, er at gulvet ikke bliver gult og misfarvet. I fald du ønsker et naturligt og lyst parket, kan vask med sæbespåner eller gulvsæbe foreslås.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask bruges en sæbe som er tilpasset træ og trægulve. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med en række forskellige funktioner. Herunder at rengøre gulvet og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet gulvsæbe fra for eksempel Probat, TripTrap, Faxe og mange andre. Brug kuldslået vand idet brandvarmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe findes som hvid sæbe eller natur. Farvenuancen på plankegulvet eller parketgulvet kan justeres ned eller op afhængig af træsæben som benyttes. Ønskes derimod en hvid tone anvendes den hvide gulvsæbe.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været brugt som gulvbehandling i mange generationer. Ønskes det sandskurede, naturlige og rustikke udseende, er gulvvask med sæbe den rette overfladebehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvfagmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved vask af gulve med sæbe, følges vejledningen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne i fald du er i tvivl.

Ring nu