Lud og ludbehandling er en overflade som danner et fint, naturligt og lyst udseende og patina. Ludbehandling og lud beskytter ikke parketgulvet eller plankegulvet mod brug og slitage. Derfor må der efterfølgende tildeles en stærk efterbehandling oven på ludningen, herunder hvid lud, voks, sæbe, hvid lak, hvid olie og almindelig lud, lak, olie. Vi benytter producenter som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad forstår man ved Ludbehandling og lud?

Ludbehandling og lud bruges til omgå den gyselige gule farve på lyse parketgulve. Lud er en kemi som tilintetgør træets naturlige garvesyre samt dermed ødelægger gulning. Efterfølgende overtager du et parketgulv eller plankegulv med den moderne lyse kulør.

Hvad for en ny overflade kan foreslås sammen med lud?

Afslibning og overfladebehandling af plankegulve kan give anderledes udtryk afhængig af gulvtype, træets tilstand og træsort. Især lud parket angiver anderledes udseende afhængig af mængden af træets garvesyre. Eksotiske gulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje?

Såfremt et luddet gulv ‘skrubbes’ så farven og ludningen forsvinder, vil hele trægulvet finslibes og tilføres endnu en omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning samt vask udført efter behov. Her benyttes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Vask af træ i sæbespånevand er et ældet husråd, som vi gerne bringer videre til vore kunder. Med sæbespånevand fås den eftertragtede grå hvidlige farve, der er oppe i tiden nu.

Alternative overfladebehandlinger til hvid lud og natur lud?

Dersom du er på udkig efter et lyst parket i hjemmet, så kontakt vores gulvfirma. Vi tilbyder gulvinspiration, gulvrådgivning og gulvvejledning plus en fremragende service, så du modtager den allerbedste overflade løsning. Som specialist ved vi alt om trægulve og vi lytter til dine krav og forventninger til det nyafslebne parket eller plankegulv, og oplyser dig om tørretid, vedligeholdelse og sæbebehandling. Alternative overfladebehandlinger er hvid lak og hvid olie, som giver en yndig, hvid nuance. Vi tilråder ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede plankegulve?

Som nævnt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludningen i træet. I fald der kommer pletter af rødvin, te, blod, kaffe eller andet på gulvfladen, er fremgangsmåden at bruge en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.