Lakering og lakbehandling anvendes til tillukning af overfladen så der skabes en holdbar og fin overflade. Gulvlakken forsegler gulvfladen på træet, dette danner grundlag for en let rengøring samt gulvpleje.

Lak og laktyper?

I almindelighed bruges 2 lag vand lak. Ønskes en betydelig ekstra slidstyrke kan 3 lag lak eller en 2-komponent lak vælges. Lakering med lakering holder snildt i en række år før den store genlakering er påkrævet. Skriv eller ring gerne til os for mere vejledning om gulvlak og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakering fås med forskellig glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, mat, halvblank, silkemat, højglans og ultramat. Blank lakbehandling vælges yderst sjældent nu om dage, medens mat lakering er moderne. Når du er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og af den grund sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed benyttes alene vandbaseret lakoverflade idag, idet slidstyrken og holdbarheden overfor almindelig brug og slid er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling forsegler og lukker plankegulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lak der påføres, des mere kraftigt og lukket bliver gulvet. Gulv rengøring er meget let på et lakeret gulv, idet lakoverflade er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lak genbehandles?

En lakbehandlet efterbehandling kan gen lakeres, hvilket må udføres forinden lakoverfladen gennemslides. Hertil laves en letslibning, hvorefter der lakbehandles ovenpå den eksisterende gulvlak. Denne fremgangsmåde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har alene til formål at forynge overfladen.

Hvad er hvid lak?

En hel del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakbehandling er på mode og kan således tilrådes, forudsat der ønskes et lyst parketgulv eller plankegulv med en hvid patina. Det er en populær overfladeløsning som rigtig mange godt kan lide.

Anderledes overfladebehandlinger af parket?

Olie, lud, sæbe og voks er alle gode produkter til lakering. En efterbehandling bør tilpasses til det specifikke parketgulv og passe til kundens drømme og krav.