Gulvbehandling, gulvafslibning og overfladebehandling

Gulvbehandling af trægulve tilbydes. Efter gulvafslibning er en gulvbehandling nødvendigt. En overfladebehandling beskytter trægulvet samtidig med at det er smudsafvisende og let at rengøre. Jeg giver dig en kort oversigt over de mest brugte former for gulvbehandling.

Gulvbehandling af alle former for trægulve

Olie
Oliebehandling af trægulve er den gulvbehandling, som fremhæver Gulvafslibning og overfladebehandling imagetrægulvets naturlige farve og struktur best. Oliebehandlede trægulve bør efter olieres med jævne mellemrum såfremt gulvet ikke vaskes i en gulvsæbe som er beregnet til oliebehandlede trægulve.  Et oliebehandlet trægulv som ikke vaskes og plejes på den rette måde er modtagelig overfor skidt og snavs. Såfremt man har gulvvarme udtørres et trægulv hurtigere en normalt, hvorfor den vask og pleje må foretages oftere.

Lak
Et lakeret trægulv er typisk lettere at vedligeholde end et oliebehandlet gulv, men det op vejes af oliens naturlige struktur og varme. Lakken er også mere slidstærk og især en fordel i hjem med husdyr og i rum med meget daglig trafik. Problemet med lak er, at det kan være svært at pletrenovere ved en eventuel skade.

Matlak
Den nyeste form for overfladebehandling af trægulve er matlak. Matlakken kombinerer de forskellige fordele fra lakerede og olierede gulve. Dette giver gulvet et fantastisk udseende og en uovertruffen holdbarhed. Matlakerede gulve bør efterbehandles for at bibeholde  den matlakerede overflade. Dette sikrer, at man ikke slider på den lak, som gulvet har, og derved forlænger man gulvets levetid betydeligt.