Dørtrin hedder også fodtrin, dørtærskler, fodspark, tærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele i hjemmet. De er offer for spark og slitage i højere grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, et professionelt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

I fald du har plankegulve eller parket, vil ethvert gulvarbejde blive foretaget af vore solide og lokale håndværkere. Sandt nok er vores specialitet gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores ekspertiser og kompetencer virkelig finder sin plads. Dog spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af gulve og store gulventrepriser. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, vil du få et godt slutresultat effekt med garanti.

løft din hjertets udkårne over dørtrinnet!

Det er skik og brug at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for familiens fremtid umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er til stadighed den værst sandsynlige og skaber talrige knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet tit er af en hård træsort, som kan holde til den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så derfor er mange dørtrin udført i eg. Som regel vil bebyggelsens dørtrin få den samme efterbehandling som de omliggende parket- eller plankegulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig smukt resultat.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har en del benævnelser, der tit bruges tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i døråbningen, som i længde og bredde passer med dørens dimensioner. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumdeling, som er funktionel ved vedligeholdelse, rengøring og pleje.

Hvorfor udføres dørtrin i eg?

Som nævnt, udsættes dørtrin for en forrykt stor anvendelse. Hvilket gør dem modtagelige og vil afkræve ofte afslibning end gulve af træ og en robust behandling. I utallige sager lakeres dørtrinnene uanset om gulvet får en anden behandling som sæbe, voks, lud, olie eller lud

Af hvilken årsag blive dørtrin runde?

Slid og mange års benyttelse af dørtrin i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket ses i særdelsehed ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr der har været praktiseret i mange hundrede år. hule dørtrin kan for det meste slibes plane, men vi ser tit gulve hvor en gulvsanering og udskiftning er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Fodspark, bundstykker, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I flere mange nye moderne boliger og hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, anvendes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed fås et usandsynlig slidstærkt trin med fin holdbarhed.

Mester i opfriskning af dørtrin

Vi er specialister i gulvafsibning, behandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, bordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

Ring nu